7+1 Πράγματα που Νιώθει το Μωρό όταν η Μαμά και ο Μπαμπάς Έρθουν σε «Στενή» Επαφή
Μοιάζει σαν μια αρχέγονη ερώτηση, νιώθει κάτι το μωρό μου όταν εγώ και ο μπαμπάς είμαστε «απασχολημένοι»; Οι μέλλοντες γονείς σε ολόκληρο τον κόσμο πάντα θα αναρωτιούνται τι νιώθουν τα μικρά τους κατά την διάρκεια της πράξης, και αν νιώθουν κάτι γενικότερα. Είναι τόσο συνηθισμένο, ότι αρκετοί άντρες (και ο δικός μου επίσης) αναρωτιούνται αν τραυματίσουν το μωρό του κάθε φορά που έρχονται σε επαφή.

Το πρόβλημα είναι ότι, μπορεί να μην μάθουμε ποτέ τι συμβαίνει ακριβώς στο μικρό μας φασολάκι εκείνη την στιγμή, ή τι σκέφτονται. Δεν νομίζω να έχουμε γνωρίσει ποτέ κάποιον που να θυμάται την ζωή του μέσα στη μήτρα, έτσι δεν υπάρχει κανείς για να μας πει πως είναι αυτό το συναίσθημα. Πολλοί άνθρωποι είναι πεποισμένοι ότι τα μωρά δεν έχουν καμία πίγνωση για το τι συμβαίνει με την μαμά και τον μπαμπά εκείνη την στιγμή και αυτό ακούγεται απόλυτα φυσιολογικά. Όπως δεν γνωρίζουν αν βλέπετε τηλεόραση ή αν βάζετε πλυντήριο. Επίσης, ευτυχώς για εμάς, είναι πολύ μικρά για να μας κρίνουν γι’αυτά που κάνουμε. :p

Αρκετοί άνθρωποι δεν ανησυχούν για την κατάσταση του μωρού τους κατά την διάρκεια της πράξης, μέχρι το 3ο τρίμηνο, αυτό συμβαίνει επειδή το μωρό είναι πολύ πιο αισθητό και πιο συνδεδεμένο με εμάς ως πραγματικό μωρό και όχι μόνο ως έμβρυο πια.

Αρκετά ζευγάρι (περισσότερο οι μαμάδες) δεν αισθάνονται τόσο εpωτικές στο τρίτο τρίμηνο τους, καθώς βρίσκονται συχνά σε κατάσταση δυσφορίας καθώς δεν μπορούν εύκολα να βολευτούν και να νιώσουν άνετα. Αρκετοί μπαμπάδες δεν νιώθουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την εpωτική πράξη καθώς νιώθουν ότι το μωρό τους, τους παρακολουθεί!

Ακόμη και αν δεν μάθουν ποτέ τι σκέφτεται ή τι νιώθει ακριβώς το μωρό τους, μπορούμε να κάνουμε μερικές ακαδημαϊκές εικασίες για το τι συμβαίνει με το σώμα της μαμάς. Αυτά είναι τα 15 πράγματα που είναι πολύ πιθανό το μωρό μας να νιώσει όταν βρισκόμαστε με τον μπαμπά σε πολύ «ιδιαίτερες» στιγμές!

1. Υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πόνου?

Όχι, δεν υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης πόνου, εκτός αν κάνετε αναπαράσταση του fifty shades of grey. Οι γυναίκες πρέπει να θυμούνται ότι ο τράχηλός τους καλύπτεται από ένα παχύ βλεννώδες βύσμα το οποίο λειτουργεί ως μεγάλο εμπόδιο για να αποτρέψει την είσοδο οποιουδήποτε υλικού στη μήτρα.

Το μωρό βρίσκεται σε έναν πολύ προστατευμένο αμνιακό σάκο γεμάτο με υγρά. Καθώς βρίσκεται μέσα στο νερό, όπως όλα τα πράγματα, έτσι και το μωρό μας γίνεται πανάλαφρο. Απλώς φανταστείτε πως νιώθετε όταν επιπλέετε στο νερό. Όσο μεγάλα και αν είναι τα κύματα και οι αναταράξεις, δεν σας βλάπτει τίποτα, επειδή το νερό λειτουργεί ως φυσικό προστατευτικό φράγμα.

2. Γνωρίζουν τα μωρά τι ακριβώς συμβαίνει εκείνη την στιγμή?

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο για του μέλλοντες γονείς να νιώθουν ότι το αγέννητο μωρό τους, τους παρακολουθεί. Επίσης αυτό τους προκαλεί, μια αίσθηση ντροπής που δεν πρέπει να υπάρχει σε καμία περίπτωση. Είναι λες και θέλουμε να προστατέψουμε από τώρα το παιδί μας από το να δει οτιδήποτε ακατάλληλο, κάτι το οποίο μπορεί να βλάψει την μετέπειτα ζωή του. Από μια πλευρά συγχαρητήρια! Τα μητρικά σας ένστικτα έχουν ξυπνήσει για τα καλά καθώς ανησυχείτε για το μικρό σας αγγελούδι. Από την άλλη, αυτό δεν έιναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί καθόλου σ’αυτή τη φάση.  Τα μωρά μέσα στην μήτρα δεν μπορούν να δουν. Βασικά, στο τρίτο τρίμηνο, η όραση τους έχει δημιουργηθεί, αλλά δεν μπορούν να δουν τίποτα έξω από τον αμνιακό τους σάκο, εκτός από το φως. Είναι τόσο σκοτεινά μέσα στην μήτρα, και ενώ εμείς φανταζόμαστε ότι μαζεύονται προς τα κάτω βλέποντας τον τράχηλό σας σαν μια τρύπα, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει εκεί κάτω.

3. Μπορεί να σας ακούσουνΤα κακά νέα είναι, ότι ενώ τα μωρά δεν μπορούν να δουν τι συμβαίνει εκεί έξω, μπορούν να σας ακούσουν. Η ακοή αναπτύσεται αρκετά νωρίς στην μήτρα, έτσι αναπτύσσουν και νωρίς την ικανότητα να ακούσουν τον εξωτερικό κόσμο. Από το δεύτερο κιόλας τρίμηνο, τα μωρά απολαμβάνουν να ακούνε τον κόσμο έξω από την μήτρα, μπορεί να τους προσφέρει μια εκπληκτική διασκέδαση, ιδιαίτερα για κάποιον που δεν έχει και πολλά πράγματα να κάνει. Αγαπούν όταν η μαμά και ο μπαμπάς του μιλάνε, και συνήθως απαντάνε με μερικές μπουνίτσες και κλωτσιές.

Αυτό είναι λοιπόν, ένα αρνητικό, ότι είναι πολύ πιθανό να ακούσουν την πράξη, καθ’όλη την διάρκεια του. Εκτός αν εσείς και ο σύντροφος σας έχετε την ικανότητα να είστε απόλυτα σιωπηλοί, το μωρό σας θα ακούσει κάθε ήχο. Αλλά μην ανησυχείτε καθόλου. Δεν υπάρχουν κακά νέα, χωρίς την ύπαρξη καλών. Τα καλά νέα είναι λοιπόν, ότι παρότι θα ακούσουν διάφορους ήχους, δεν έχουν ιδέα περι τίνος πρόκεται, ούτε τι σημαίνουν, είναι τόσο αθώα που δεν θα νιώσουν όυτε θα σκεφτούν τίποτα περίεργο. Οπότε…; Καμία ενοχή ούτε εδώ!

4. Ταρακουνήματα

Λοιπόν ωραία. Καλύψαμε τα θέματα της όρασης και της ακοής, και ελπίζουμε οποιοσδήποτε αγχωμένος γονέας, να νιώθει αρκετά χαλαρωμένος. Μέχρι τώρα δηλαδή. Ένα αγέννητο μωρό είναι συντονισμένο με το σώμα της μαμάς του όσο με κανένα άλλο. Νιώθουν κάθε βήμα, κίνηση και ανατάραξη. Είμαστε όλοι ενήλικες εδώ, οπότε όλοι γνωρίζουμε ότι όταν δύο άνθρωποι έρχονται σε «επαφή». συνήθως αυτό σημαίνει πολλές αναταράξεις, πολλές κινήσεις και συνήθως πολλά πάνω και κάτω. Αυτό είναι ικανό λοιπόν να κάνει το μωρό σας να κουνιέται και να μεταφέρεται από εδώ και από εκεί μέσα στο σάκο.

Αυτό είναι κάτι που το μωρό σας νιώθει έντονα. Θα καταλαβαίνει την ρυθμική κίνηση των γοφών της μαμάς του, αλλά μην ανησυχείτε ούτε εδώ. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, δεν μπορεί  να καταλάβει με τίποτα τι συμβαίνει εκεί έξω. Θα μπορούσατε να χορεύετε ή να κολυμπάτα. Δεν μπορεί να διακρίνει την διαφορά. Επίσης, μην ανησυχείτε ότι το κούνημα μπορεί να βλάψει το μωρό σας, υπάρχει τόσο πολύ υγρό μέσα στον αμνιακό σάκο που θα νιώσει λες και βρίσκεται σε ένα θαλάσσιο πάρκο.

5. Κεφάλαιο: Οργασμός

Ότι νιώθει η μαμά, νιώθει και το μωρό. Το μωρό νιώθει αν η μαμά είναι θυμωμένη, στεναχωρημένη, ή χαρούμενη. Αυτό μπορεί να μας οδηγήσει στο συμπέρεσμα ότι το μωρό μπορεί να νιώσει όταν η μαμά έρθει σε οργασμό. Όταν λοιπόν μια γυναίκα έρθει σε οργασμό, δεν είναι μυστικό, ότι νιώθει φανταστικά. Νιώθει ευτυχισμένη και χαλαρωμένη. Έτσι και το μωρό, θα νιώσει χαλαρό και ευτυχισμένο.

Όταν μια γυναίκα φτάσει σε οργασμό, το μυαλό της εκρίνει Σεροτονίνη, γνωστή και ως η ορμόνη της ευτυχίας. Η σεροτονίνη είναι το χημικό στο μυαλό μας που ρυθμίζει την διάθεση μας και μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Όταν εκκρίνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, δουλεύει για να κάνει την μαμά, σούπερ ευτυχισμένη! Άλλες δραστηριότητες που απελευθερώνουν σεροτονόνινη είναι η ηλιοθεραπεία, η άσκηση, ή το πολύ καλό φαγητ! Χαρούμενη μαμά = χαρούμενο μωρό!

6. «Χτύπημα» στο κεφάλι του μωρού;Εδώ θα μιλήσουμε για την ανησυχία αρκετών μπαμπάδων σχετικά με το αν κατά την διάρκεια της πράξης «χτυπάνε» το κεφάλι του μωρού. Συγνώμη που θα σας το χαλάσω φίλοι μου, αλλά όσο προικισμένοι και αν είστε αυτό δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί καθώς το μωρό βρίσκεται «πολύυυυ» πιο μακριά από εκεί που τοποθετείτε το μόριο σας. Οπότε χαλαρώστε.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα έπρεπε να «ξεπεράσει» ο άντρας έτσι ώστε να φτάσει έστω και λίγο κοντά στο κεφάλι του μωρού, Αρχικά, τον τράχηλο. Όχι μόνο είναι αρκετά μεγάλος ο τράχηλος, πριν ακόμα αρχισει να διαστέλλεται, αλλά είναι καλυμμένος από ένα σκληρό και παχύ βλεννογόνο που προστατεύει το μωρό σας από καταστάσεις σαν αυτή. Θα έπρεπε λοιπόν να εισχωρήσει μέσα στον αμνιακό σάκο, κάτι το οποίο είναι δύσκολο ακόμη και από γιατρούς.

7. Χάδια στην κοιλιά της μαμάς

Τα μωράκια λατρεύουν όταν κάποιος χαϊδεύει την κοιλίτσα της μαμάς τους εξωτερικά. Αρκετά ζευγάρια παίζουν διάφορα παιχνίδια με αυτήν, την χαιδεύουν και παίζουν μαζί της για να δουν αν το μικρό τους ανταποκρίνεται στα κουνήματα. Αν κάποιος έχει έναν σύντροφο σαν τον δικό μου, τότε θα σας αγαπάει λίγο περισσότερο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το τρίψιμο και τα χάδια στην κοιλίτσα είναι μια πολύ ιδιαίτερη και προσωπική στιγμή. Εκείνη την στιγμή δέχεται περισσότερη αγάπη, έτσι μεταφέρεται και περισσότερ αγάπη και στο μωράκι, καθώς νιώθουν απόλυτα τα εξωτερικά αγγίγματα.

Αυτό που κάνει λοιπόν τους γονείς να νιώσουν κάπως άβολα είναι όταν το μωρό τους ανταποκρίνεται στα χάδια εκείνη την στιγμή. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από τις κλωτσιές του μωρού, για να σβήσει η φλόγα του πάθους κατά την διάρκεια του πάθους, καθώς νιώθουν λες και το μωρό τους, τους ζητάει να σταματήσουν. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Το μωράκι απλώς ανταποκρίνεται στα χάδια και τις κινήσεις αγάπης, με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει καλύτερα. Χαλαρώστε και απολαύστε την στιγμή σας. Όλα πηγαίνουν υπέροχα!

8. Αγάπη

Αυτό είναι και το σημαντικότερο που ευχόμαστε να νιώθει το μωράκι την ώρα που η μαμά και ο μπαμπάς έρθουν σε στενή επαφή. Ευχόμαστε να νιώσουν την αγάπη που τους διαπερνάει. Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά η επαφή είναι το απόλυτο σημάδι αγάπης, και είναι η συγκεκριμένη πράξη που ευλόγησε τους γονείς να αποκτήσουν το μπιζελάκι τους. Οπότε, υπάρχουν τεράστιες πιθανότητες να νιώσει αυτή την αγάπη του μπαμπά και της μαμάς, και το μωράκι σας.

Μπορούν να το ακούσουν στην φωνή σας και στα αγγίγματα αγάπη σας στην κοιλίτσα. Επίσης μπορούν να το νιώσουν μέσα από τις υπέροχες ορμόνες που ελευθερώνονται στο μυαλό της μανούλας τους και κατευθύνονται σε όλο το σώμα της. Ένα σπίτι γεμάτο αγάπη και φροντίδα είναι ό’τι χρειάζεται το μώράκι σας (εκτος του φαγητού κλπ). Μπορείτε λοιπόν να βοηθήσετε το μωράκι σας να νιώσει από τα αρχικά στάδια της ζωής του μέσα στη μήτρα, όλη την αγάπη που υπάρχει, μέσω της επαφής με τον σύντροφο σας, χωρίς να νιώσετε καθόλου άσχημα γι’αυτό.
Σκεφτείτε ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο…

 Facebook Comments