5 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Ραγάδες τις Εγκυμοσύνης. Ναι! Υπάρχουν
Αν η κοιλίτσα σου που φουσκώνει έχει μια σειρά από άσπρες, κόκκινες ή μωβ γραμμές (ή αν τις είδατε ξαφνικά στους γοφούς σας, τα πόδια ή το στήθος σας), δεν είστε μόνες. Δεν είναι ασυνήθιστο στις γυναίκες να δημιουργούν ραγάδες κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αναφέρει ο Paul Cohen, διάσημος δερματολόγος στο Τορόντο. Συνήθως εμφανίζονται ανάμεσα στις 13 και 21 εβδομάδες και δημιουργούνται από το σχίσιμο στον ιστό κάτω από το δέρμα καθώς αυτό τεντώνεται για να χωρέσει το μωράκι που μεγαλώνει. Οποιαδήποτε μπορεί να τις αποκτήσει, αλλά οι ραγάδες είναι περισσότερο ορατές σε μανούλες με ανοιχτόχρωμο δέρμα και είναι πιο πιθανό να τις αποκτήσετε αν είχε και η δική σας μητέρα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τις ελαχιστοποιήσετε ή ακόμα και να αποτρέψετε την δημιουργία αυτών των όμορφων σημαδιών της ύπαρξης του μωρού στην κοιλίτσα σας.

1. Μασαζ στην κοιλίτσα σας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όπως και με τα περισσότερα πράγματα, η καλύτερη θεραπεία για τις ραγάδες είναι η πρόληψη. Παρότι δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι στο τέλος δεν θα αποκτήσετε μια κοιλίτσα με τιγρέ εμφάνιση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες αλλά και την ένταση των σημαδιών. Η καλύτερη συμβουλή είναι το καθημερινό μασάζ με baby oil, αμυγδαλέλαιο ή λοσιόν. Όταν διαπιστώσετε ότι το σώμα σας μεγαλώνει, ξεκινήστε το μασάζ στην κοιλιά σας, τους γοφούς και το στήθος σας για μερικά λεπτά, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. «Αυτό θα βοηθήσει να προετοιμάσει το δέρμα σας για την διαδικασία του «ανοίγματος» αναφέρει ο διάσημος δερματολόγος Cohen.

2. Ειδικές κρέμες για την περιοχή της κοιλιάς

Παρότι η εφαρμογή οποιασδήποτε λοσιόν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης θα βοηθήσει το δέρμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο και θα αυξήσει την ελαστικότητα του, υπάρχει ένας αριθμός από προϊόντα στο εμπόριο που έχουν κατασκευαστεί ακριβώς για τον λόγο αυτό, δηλαδή για την αντιμετώπιση των ραγάδων. Κατά γενικό κανόνα, κοιτάξτε για προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως το αμύγδαλο, και τα έλαια jojoba καθώς και κηραλοιφές, που είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες προς το δέρμα μας. Εφαρμόστε τις τουλάχιστον μια φορά την μέρα, κατά προτίμηση μετά το μπάνιο για να σφραγίσει την υγρασία του σώματος.

3. Κρέμες με ρετινόλη

Alt textΈνα προϊόν με βάση την ρετινόλη είναι με απλά λόγια εγγυημένο ότι θα βελτιώσει την εμφάνιση των ραγάδων σε ένα σημαντικό βαθμό, αναφέρει ο Cohen. Το ίδιο συστατικό που προέρχεται από την Βιταμίνη Α χρησιμοποιείται για την θεραπεία της ακμής και για την αντιγήρανση επειδή έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή κολαγόνου. Προϊόντα όπως η Ριτίνη-Α μπορεί να αγοραστεί από φαρμακεία αν και σε μεγάλες ποσότητες θέλει την συνταγή δερματολόγου (για πιο δυνατές φόρμουλες). Μια προειδηοποίηση όμως: Δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά την διάρκεια του θηλασμού καθώς δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή για τα μωρά. Και χρησιμοποιούνται μόνο για την καταπολέμηση των ραγάδων και όχι για την πρόληψη τους.

4. Θεραπεία με Laser

Αν θέλετε μια δραστική θεραπεία για την μείωση των ραγάδων, υπάρχουν κάποιες θεραπείες με laser που θα μπορούσατε να λάβετε σοβαρά υπόψιν. “Τα κλασματικά λέιζερ δουλεύουν καλύτερα με τα λευκά σημάδια και τις αλλαγές της υφής,” αναφέρει ο δερματολόγος Cohen. Οι παλμικές θεραπείες με λέιζερ μπορούν να αφαιρέσουν το κόκκινο από τις σκούρες ραγάδες. Ένας δερματολόγος μπορεί να σας καθοδηγήσει για να βρείτε την καλύτερη θεραπεία για τα σημάδια σας και να σας προτείνει μια λύση ιδανική για εσάς από όλους τους τομείς. Οι δερματολόγοι προτείνουν να περιμένετε τουλάχιστον 6 μήνες από την γέννα πριν να συζητήσετε γι’αυτού του είδους τις θεραπείες καθώς οι γραμμές των ραγάδων μπορεί να γίνουν πιο ομαλές ή να εξασθενίσουν αρκετά καθώς το σώμα ανακάμπτει από την διαδικασία της εγκυμοσύνης. «Και πριν να επενδύσετε χρήματα σε συνεδρίες, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε ένα άλλο μωράκι σύντομα. Θα είναι κρίμα να αποκτήσετε ξανά τις ίδιες ραγάδες μετά από ένα χρόνο, στο μωράκι νούμερο δύο και ξανά από την αρχή.5. Καλύψτε τα σημάδια σας (η όχι!)

Αν τα σημάδια σας επεκτείνονται σε μια ορατή περιοχή όπως το πάνω μέρος του στήθους σας και δεν νιώθετε καλά να φορέσετε πιο αποκαλυπτικά ρούχα που τονίζουν το ντεκολτέ σας, υπάρχει πάντα η επιλογή να τα καλύψετε με make-up. Ένα καλυπτικό προϊόν τύπου concealer σε μορφή στικ σε απόχρωση πράσινου, κίτρινου ή της λεβάντας μπορεί να δουλέψει με τον τόνο του δέρματος σας για να καλυφτούν τα βαθιά κόκκινα και μωβ σημάδια.
Από την άλλη, μπορείτε να φορέσετε τα σημάδια από τις ραγάδες σας με υπερηφάνεια! Πολλές μαμάδες τις βλέπουν σαν ένα έμβλημα τιμής – απόδειξη όλης της σκληρής δουλειάς που υπέστη το σώμα για να φέρει στον κόσμο το νόημα της χαράς και της ζωής.

Η Επιλογή? Δική σας και μόνο.

Επιμέλεια: HeromomsFacebook Comments