10 Πράγματα που τα Μωρά «Σιχαίνονται» μέσα στην Κοιλιά της Μαμάς τους
Όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος, είναι απίστευτα ενθουσιασμένη με τα πράγματα που θέλει να αγοράσει για το μωράκι της. Καθώς επιλέγει τα πιο χαριτωμένα και ταιριαστά ρουχαλάκια για το αγγελούδι της, κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια να σκεφτεί τι θα άρεσε πραγματικά στο μωρό της. Και αυτό είναι το προφανές,  αφού δεν είναι εκεί την ώρα της επιλογής τους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μωρά δεν επικοινωνούν με την μαμά τους, ακόμα και μέσα σπό την κοιλιά της. Δεν μας πιστευέτε; Για να σας διευκολύνουμε…διαβάστε τα παρακάτω και θα καταλάβετε :

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που σιχαίνονται τα μωρά μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους και στέλνουν τα δικά τους «σήματα» προς τον έξω κόσμο για να κάνουν τις μανούλες να καταλάβουν…

1. Τα έντονα γέλια της μαμάς

Mom's Belly Laughs

Χαρούμενη μαμά = χαρούμενα μωρά. Αλλά αν η μαμά, σκάσει κυριολεκτικά στα γέλια, αυτές οι κινήσεις στην κοιλιά της, δεν αρέσουν καθόλου στο μωρό της. Είναι σαν να επιπλέεις πάνω σε νερό και μετά να σε πετάνε απότομα σε ένα τραμπολίνο. Για τις μανούλες που το κάνουν, σκεφτείτε ότι αυτό είναι στο περίπου το συναίσθημα που νιώθει το μωρό μέσα στην κοιλιά σας.
Προσπαθήστε να κρατήσετε την κοιλιά σας ή να αποφύγετε τα «σπαστικά» γέλια καθώς φέρνετε σε άβολη θέση το μωρό σας.

2. Συνεχές κούνημα

Σίγουρα είναι αστείο να ταρακουνάτε το μωρό σας, ειδικά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας. Είναι απίστευτη αίσθηση να «πιάνετε» το μωρό σας, έξω από την κοιλίτα σας. Και σίγουρα αυτό αρέσει και στο μωρό σας. Αλλά μην το παρακάνετε. Ποτέ δεν ξέρετε τι κάνει εκείνη τη στιγμή το μωρό σας εσωτερικά της κοιλιά σας. Αν το κάνετε πολύ συχνά τότε το μωράκι σας μπορεί να φτάσει σε σημείο να μην του αρέσει, και να αρχίσει να μετακινείτε για να το αποφύγει. Παν μέτρον άριστον, είναι αυτό που προτείνουμε.

 

3. Ξαφνικοί, δυνατοί ήχοι

Sudden, Loud NoisesΌλοι γνωρίζουμε τις χαλαρωτικές ιδιότητες της μουσικής όχι μόνο στα μωρά αλλά και στους ενήλικες. Παρότι τα μωρά μπορούν να ακούσουν μπερδεμένους ήχους μέσα από την μήτρα, σιχαίνονται τους απότομους και δυνατούς ήχους. Έτσι, κρατήστε την κοιλίτσα σας μακριά από το μίξερ και από τις κόρνες του δρόμου.

4. Μια στρεσαρισμένη Μαμά

Ότι νιώθει η μαμά, νιώθει και το μωρό της. Αν είστε στρεσαρισμένη, οι ορμόνες σας θα ανέβουν στα ύψη, και αυτό τελικά θα επηρρεάσει και το μωρό σας. Έτσι, δοκιμάστε μερικές τεχνικές χαλάρωσης, όπως βαθιές αναπνοές, διαλογισμό, ασκήσεις yoga έτσι ώστε να διατηρήσετε την χαλαρότητα και το καλό σας χιούμορ – χωρίς τις υπερβολές του 😉

5. Όχι πολλά φωτάκια στην κοιλίτσα!

Too Much Of Peek-A-Boo Lights!

Τα μωρά αν δεν το γνωρίζατε αντιδρούν όταν φέγγετε στην κοιλιά σας. Αυτό μπορείτε να το δοκιμάσετε με έναν φακό. Ωστόσο, η υπερβολή μπορεί να ενοχλήσει αρκετά το αγέννητο μωρό σας, ειδικά αν βρίσκεται σε στιγμή ύπνου και χαλάρωσης και ίσως να μην αντιδράσει και καθόλου. Οπότε αν θέλετε το καλό του μωρού σας, κάντε το δυο-τρεις φορές και αυτό ήταν.

6. Στριφογυρίσματα κατά την διάρκεια του ύπνου

Όπως και με το γέλιο, το στριφογύρισμα προκαλεί ταρακούνημα και στο μωράκι σας. Σίγουρα δεν είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα, ειδικά όταν το μωράκι σας χαλαρώνει ή κοιμάτοι. Προσπαθήστε να γυρίσετε πιο χαλαρά δεξιά και αριστερά αν πρέπει να το κάνετε οπωσδήποτε.

7. Καυτερά φαγητά

Spicy Food

Σας έχουμε πει ότι το μωρό σας μπορεί να γευτεί αυτά που τρώτε – μέσω του αμνιακού υγρού. Και εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι σιχαίνονται τα καυτερά φαγητά. Κάθε φορά που τρώτε φαγητά που είναι αρκετά καυτερά, μπορει να παρατηρήσετε ότι το μωράκι σας κουνιέται πολύ, και όχι με ευχάριστο τρόπο. Μπορείτε να φανταστείτε το γιατί.8. Μαμά με κατάθλιψη, στεναχωρημένο μωρό

Σίγουρα, είπαμε ότι το μωρό σας πιθανόν σιχαίνεται τα έντονα γέλια σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αγαπάει να είστε θλιμένη. Αποφύγετε να πέφτετε ψυχολογικά καθώς αυτό επηράζει και το μωράκι σας. Και ναι, το μωρό σας κλαίει κι αυτό μέσα στην μήτρα. Έτσι διατηρήστε την χαρούμενη πλευρά σας πάντα ζωντανή!

9. Έλλειψη χώρου

Lack Of Space

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, βιώνει το αίσθημα της έλλειψης χώρου. Παρότι δεν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε (εκτός της γέννας, φυσικά), προσπαθήστε να είστε τεντωμένη περισσότερο από το να είστε κουλουριασμένη. Έτσι βοηθάτε κάπως και το μωρό σας, να νιώσει πιο άνετα μέσα στην κοιλίτσα σας.

10. Το αίσθημα της πείνας

Όπως και όλα τα προηγούμενα, το αίσθημα της πείνας επηρεάζει και το μωρό σας. Σιχαίνεται να νιώθει πεινασμένο, έτσι θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσα από τις έντονες κινήσεις του. Έτσι κάθε φορά που θα νιώσετε έστω και λίγο το αίσθημα της πείνας, πηγαίνετε αμέσως στην κοιζίνα. Θα νιώσετε πόσο χαρούμενο είναι το μωρό σας, αφού θα ανταποδώσει με μια κλωτσιά αγάπης αυτή τη φορά.

Ελπίζουμε αυτή η λίστα να σας άνοιξε λίγο τα μάτια (αν δεν τα γνωρίζατε ήδη). Κρατήστε τα λοιπόν στο μυαλό σας, καθώς ποτέ δεν ξέρετε, ίσως το μωρό σας να κουβαλήσει κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά και αργότερα στη ζωή του. Και αυτή η γνώση σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει. Σας ευχόμαστε ένα υγιές και χαρούμενο μωράκι!

Επιμέλεια: heromoms.gr

 Facebook Comments