Πώς να σταματήσω το 3χρονο παιδί μου απ’ το να δαγκώνει τ’ άλλα παιδάκια;
Το παιδί μου είναι τριών χρονών και δαγκώνει τα άλλα παιδιά στο σχολείο. Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει; 

Πώς να σταματήσω το 3χρονο παιδί μου απ’ το να δαγκώνει τ’ άλλα παιδάκια;

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε συμπεριφορά από μόνη της δεν έχει μια συγκεκριμένη συνταγή η οποία αποτελεί λύση. Αυτό που προσπαθούμε κάθε φορά, είναι να καταλάβουμε σε τι αποσκοπεί η συμπεριφορά αυτή, από τι προκαλείται, τι νόημα έχει ώστε να μπορέσουμε να φροντίσουμε το παιδί αναλόγως.Το δάγκωμα λοιπόν, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι ένας τρόπος προσέγγισης του άλλου παιδιούγιατί δεν ξέρει πως αλλιώς να το κάνει. Μπορεί να είναι ένας τρόπος έκφρασης του θυμού του. Μπορεί να επικοινωνεί με τον τρόπο αυτό μια δυσκολία που νιώθει στην έκφραση συναισθήματος. Πολλές υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

Εφόσον επιθυμείτε λοιπόν να φροντίσετε το παιδί σας, χρειάζεται να ακούσετε τι θέλει να σας πει με τη συμπεριφορά του αυτή. Θα είναι βοηθητικό για εσάς να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό προκειμένου,να βρείτε τρόπους που να ταιριάζουν σε εσάς για το πώς να το προχωρήσετε.

Τα παιδιά όταν μιλούν μας δίνουν πάντα πολύτιμα στοιχεία. Και πολλές φορές μιλούν με πράξεις κι όχι απαραίτητα με λόγια. Αξιοποιήστε λοιπόν τα πολύτιμα δώρα της επικοινωνίας σας για να κάνετε κάτι καλό για όλους σας.Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του heromoms.grFacebook Comments