Προσοχή: ΑΥΤΑ είναι τα 6 Σοβαρά Λάθη Γονέων που Μπορεί να «Καταστρέψουν» την Υγεία των Παιδιών!
Κάθε γονιός έχει βιώσει αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα του φόβου για ότι έχει να κάνει με τα παιδιά του. Ειδικά αν είσαι νέα μαμά ή μπαμπάς, ξαφνικά όλα αλλάζουν και τα καθημερινά ακόμη αντικείμενα γίνονται επικίνδυνα όσο δεν φανταζόσασταν ποτέ. Αλλά, και πάλι, η παιδική ηλικία πρέπει να είναι μια υπέροχη περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου, και οι γονείς είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να κάνουν το παιδί του να γελάσει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε ότι όχι μόνο δεν κάνουν καλό στο μωρό σας, αλλά είναι και εξαιρετικά επικίνδυνα. Έτσι λοιπόν εμείς ανακαλύψαμε 6 πράγματα που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στα παιδιά σας.

Πιστέψτε μας, δεν θα έβλαπτε κανέναν γονιό να γνωρίζει αυτές τις πληροφορίες. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φανταστείτε ποτέ ότι κάτι τόσο απλό όσο η ζώνη ασφαλείας, θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη;

Αυτά είναι τα 6 σοβαρά λάθη γονέων που μπορεί να καταστρέψουν την υγεία των παιδιών!

6. Οι περπατούρες

Κατά έναν περίεργο λόγο, οι περπατούρες και τα jumperoo είναι ήδη απαγορευμένα στον Κανάδα. Στην πραγματικότητα, τα ατυχήματα από τις περπατούρες είναι απίστευτα υψηλά. Υπάρχουν πάνω από 8000 περιπτώσεις ατυχημάτων κάθε χρόνο μόνο στην Αμερική! Συν του ότι μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα προβλήματα υγεία, όπως ανομοιόμορφη μυϊκή ενίσχυση ή παραμόρφωση ποδιών και ποδιών.

5. Οι παιδικοί χυμοί και το γάλα

Μόλις ένα παιδί πιει από τον παιδικό χυμό του, μετά θα διψάει ακόμη περισσότερο, εξαιτίας στην ποσότητα της ζάχαρης που περιέχει. Αντί αυτού, οι παιδίατροι συχνά συμβουλεύουν τους γονείς να δίνουν πιο συχνά φυσικούς χυμούς στα παιδιά τους μετά τον πρώτο χρόνο ζωής τους. Και στην περίπτωση των παστεριωμένων χυμών, είναι καλύτερα να αντικατασταθούν απόλυτα από φρέσκα φρούτα. Το γάλα είναι χαμηλό σε σίδηρο αλλά ταυτόχρονα εμπεριέχει πολύ υψηλές θρεπτικές ουσίες. Που είναι αχρείαστες για ένα μωρό. Μπορεί να προκαλέσεις βλάβες στα νεφρά, αναιμία αλλεργίες και δυσβαστορία. Χμμ, αυτό δεν ακούγεται και τόσο καλό, έτσι δεν είναι; Το αγελαδινό γάλα μπορεί να δοθεί στα παιδιά μετά τον πρώτο χρόνος ζωής τους, αλλά όχι περισσότερο από 502ml τη μέρα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το γάλα με τρόφιμα υψηλά σε ασβέστιο, όπως είναι τα πράσινα λαχανικά και τα φρούτα. Άλλη μια λύση είναι να δίνετε στα παιδιά σας τροφές υψηλές σε βιταμίνη D, όπως για παράδειγμα τα αυγά και το μοσχαρίσιο συκώτι. Η Βιταμίνη D, θα βοηθήσει τα παιδιά σας να χτίσουν γερά κόκκαλα και να είναι υγιή.

4. Έντονα ή φωτεινά παιχνίδια

Μη φυσικά χρώματα, ηλεκτρονικοί ήχοι και πολλές λεπτομέρειες που υπάρχουν στα παιχνίδια μπορεί να προκαλέσουν μια βλαβερή επίπτωση στην δημιουργική ανάπτυξη της σκέψης των παιδιών και ακόμη και να επηρρεάσουν τον σχηματισμό της προσωπικότητας τους. Δυστυχώς, η επιθετική συμπεριφορά, οι αβάσιμες φοβίες, και η εφηβική κατάθλιψη είναι όλα πιθανά αποτελέσματα από αυτά.

3. Θερμοκρασία και ζεστά ρούχα

Όσο πιο μικρά είναι τα μωρά, τόσο πιο ασταθής η θερμοκρασία τους και το θερμορυθμιστικό τους σύστημα γενικότερα, και είναι επικίνδυνη η έκθεση τους σε καταστάσεις όπως η υπερθέρμανση ή η υπερψύξη. Η υπερθέρμανση καταλήγει σε νευρωτισμό και μπορεί να προκαλέσει θερμοπληξία. Με απλά λόγια, τα πολύ ζεστά ρούχα αποτρέπουν το σώμα να δημιουργήσει μια φυσική άμυνα αντίδρασης ενάντια στις κλιματικές αλλαγές, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κρυολογήματα και χαμηλό ανοσοποιητικό.2. Ηλεκτρονικά και Gadgets

Το μπλε φως απο τις τηλεοράσεις LED προκαλεί βλάβη στον αμφιβληστροειδή, που μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία καταρράκτη ή να προκαλέσει ακόμη και τύφλωση. Μερικοί γονείς μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά όταν τα παιδιά σας  χρησιμοποιούν smartphones και tablets, ξεφεύγουν από τον πραγματικό κόσμο. Οι κινητικές και οι αισθητικές ικανότητες δεν αναπτύσσονται, και δεν υπάρχει ζωντανή αλληλεπίδραση.

1. Ζώνη ασφαλείας

Κάτι που μπορεί να σας ξαφνιάσει είναι ότι ένας πιθανός κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού σας αφορά την ζώνη ασφαλείας. Αυτό αφορά τις γυναίκες που είναι σε ενδιαφέρουσα. Το να φοράει μια έγκυος τη ζώνη γύρω από την κοιλιά της μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στο μωρό της σε περίπτωση ατυχήματος. Το καλύτερο απ’όλα είναι να μην οδηγείτε αν είστε έγκυες εκτός κι αν είναι απολύτως ανάγκη. Το τιμόνι είναι επίσης πολύ κοντά στην κοιλιά σας, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο ακόμη και σε ένα μικρό ατύχημα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα ανακαλύψετε περισσότερα.

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

Πως σας φάνηκε το άρθρο μας; Ήταν κατατοπιστικό; Έχετε καμία επιπλέον συμβουλή;Μην διστάσετε να μας την στείλετε στο info@heromoms.gr ή να την μοιραστείτε μέσα στα σχόλια του άρθρου παρακάτω.

 

Αν θέλετε να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε << κοινοποιήστε >> το άρθρο μας με τους φίλους σας στα social media.

Επίσης αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση μην διστάσετε να επικοιωνήσετε μαζί μας στο >> questions@heromoms.gr

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

Επιμέλεια Άρθρου: heromoms.grFacebook Comments