Μπορεί ο κόλπος να “διευρυνθεί” και να γίνει πιο “χαλαρός” από το πολύ σ#ξ; Τι απαντούν γυναικολόγοι…

Υπάρχει πάντα μια… πικάντικη περιέργεια στο κοινό όσον αφορά διάφορες φήμες για θέματα σ#ξ και σ#ξουαλικής υγείας.

Μία από αυτές τις φήμες είναι, ότι το μέγεθος του κόλπου μιας γυναίκας σχετίζεται με το πόσο σ#ξ κάνει. Δηλαδή ότι όσο περισσότερο σ#ξ κάνει, τόσο περισσότερο “χαλαρώνει” και “διευρύνεται” ο κόλπος της.

Τι λένε όμως οι γυναικολόγοι γι’ αυτό; Είναι πιθανό ο κόλπος της γυναίκας να “διευρυνθεί” και να “χαλαρώσει” από το σ#ξ;

«Παρ’ εκτός και αν η γυναίκα εφαρμόζει ακραίες σ#ξουαλικές πρακτικές, θα έλεγα απολύτως όχι», λέει η δρ. Alyssa Dweck, γυναικολόγος στο νοσοκομείο Westchester της Νέας Υόρκης και συν-συγγραφέας του βιβλίου “Complete A to Z for Your V”.

«Ο κόλπος είναι μια απίστευτα ελαστική περιοχή, πολύ πλούσια σε νεύρα και αίμα… οπότε, η παραδοσιακή σ#ξουαλική επαφή δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία μόνιμη παραμόρφωση, αν και όντως υπάρχει σημαντική παραμόρφωση του κόλπου κατά την στιγμή της διείσδυσης», λέει η ίδια.

Τι εννοεί η δρ. Dweck με αυτό

Όταν η γυναίκα διεγείρεται σ#ξουαλικά, ο κόλπος της λιπαίνεται με φυσικό και “επεκτείνεται” και “διευρύνεται” για να υποδεχτεί το πέος του άντρα. Αλλά όλα αυτά αντιστρέφονται και επανέρχονται στην πρότερη “φυσιολογική κατάσταση”, όταν εκείνη η σ#ξουαλική συνεύρεση ολοκληρωθεί και υποχωρήσει η σ#ξουαλική της διέγερση.

Υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτό, σύμφωνα με την δρ. Dweck

Μετά τις πρώτες φορές που θα κάνετε σ#ξ, το κολπικό άνοιγμα θα είναι πιο ανοιχτό γιατί το πιθανότερο είναι ότι προηγουμένως καλυπτόταν από τον υμένα, την λεπτή μεμβράνη ιστού που καλύπτει το άνοιγμα του κόλπου, κάτι με το οποίο γεννιούνται όλες οι γυναίκες. Αλλά αυτό δεν είναι και 100% σίγουρο, δεδομένου ότι ο υμένας αυτός μπορεί να έχει σπάσει πριν η γυναίκα κάνει σ#ξ στην ζωή της, όπως π.χ. με την χρήση ταμπόν, ή ακόμη και από κάποιο σπορ. Και ακόμη και χωρίς τον υμένα, το κανάλι του κόλπου δεν γίνεται μεγαλύτερο, προσθέτει.

Άρα, αν το σ#ξ δεν έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα στον κόλπο, τι άλλο θα μπορούσε να το κάνει αυτό;

Η γέννηση ενός μωρού με φυσιολογικό τοκετό. Ο τοκετός μπορεί να ‘τεντώσει’ μόνιμα το κανάλι του κόλπου και το άνοιγμα, ειδικά εάν χρησιμοποιηθεί ένα όργανο, όπως λαβίδα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Ένα μωρό βάρους 4-5 κιλών θα μπορούσε να διέλθει από τον κόλπο και παρόλο αυτός μπορεί να μην επανέλθει στο 100% της πρότερης κατάστασής τους, σίγουρα θα επανέλθει σε σχεδόν φυσιολογικό επίπεδο» λέει η δρ. Dweck. Μια γυναίκα που έχει μεγάλο τραυματισμό κατά τη διάρκεια της γέννας ή μια μεγάλη επισιοτομή, είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψει ο κόλπος της στο φυσιολογικό του μέγεθος όπως ήταν πριν από τον τοκετό.

Η δρ. Sherry A. Ross, γυναικολόγος στο Κέντρο Υγείας του Providence Saint John στη Νότια Καλιφόρνια και συγγραφέας του βιβλίου “She-ology”, λέει ότι αν ο άντρας σύντροφος της γυναίκας έχει μεγάλο πέος, τότε μπορεί επίσης να κάνει τον κόλπο της πιο “χαλαρό”, αλλά μόνο στο άνοιγμά του και όχι το υπόλοιπο κολπικό κανάλι. Αλλά ακόμα και αυτή η χαλάρωση δεν είναι τόσο σημαντική ή αισθητή. «Ο κόλπος σας φιλοξενεί άνετα ένα πέος, ακόμα και μεγάλο», λέει η δρ. Ross. «Θέλω να πω, για να ‘τεντώσει’ πραγματικά ένας κόλπος, πρέπει να διέλθει ολόκληρο μωρό από αυτόν».

Το μέγεθος του κόλπου σας -είτε έχει διευρυνθεί ελέω τοκετού, ή επειδή ο σύντροφός σας έχει μεγάλο πέος- δεν είναι κάτι που κατ’ ανάγκη παραμένει το ίδιο για ολόκληρη την ζωή σας. Μόλις μια γυναίκα περάσει από την εμμηνόπαυση, εξηγεί η δρ. Ross, η κολπική είσοδος μπορεί να συρρικνωθεί και να γίνει πιο σφιχτή αν δεν κάνει σ#ξ τόσο συχνά όπως πριν. Η δρ. Dweck αποδίδει αυτήν τη σύσφιξη στην μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων, που συμβαίνει μετά την εμμηνόπαυση.

Τι γίνεται, λοιπόν, με όλα αυτά τα (κακόγουστα) “αστεία” που κάνουν οι άντρες για το σ#ξ με κάποια γυναίκα που λένε ότι έχει πιο “χαλαρό” κόλπο;

«Μην τους πιστέψετε. Είναι απίθανο ότι ένας άντρας μπορεί πραγματικά να παρατηρήσει τη διαφορά. Νομίζω ότι οι άντρες μπορούν να καταλάβουν αν μια γυναίκα είναι παρθένα και πιθανότατα να καταλάβουν και αν έχει κάνει δύο μωρά, ή αν έκανε γέννα με φυσιολογικό τοκετό», λέει η δρ. Ross. «Αλλά δεν νομίζω ότι πραγματικά θα παρατηρήσουν μεγάλη διαφορά… εκτός αν κάποιος έχει πολύ μικρό πέος”.

Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia.gr με πληροφορίες από το https://www.health.com

Facebook Comments