Κορονοϊός στην Ιταλία: «Επιστρέφουν Ελλάδα οι Μαθητές, είναι Καλά στην Υγεία τους, ΔΕΝ θα μπουν σε Καραντίνα»
Οι μαθητές σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας που βρίσκονται στην Ιταλία εν μέσω εξάπλωσης του κορονοϊού είναι καλά στην υγεία τους.

Καλά στην υγεία τους είναι οι μαθητές τεσσάρων σχολείων της Μακεδονίας που επιστρέφουν από την Ιταλία, όπως δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Η επιστροφή των μαθητών από την Ιταλία έχει δρομολογηθεί μετά από σχετική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, λόγω εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Είμαστε σε διαδικασία επιστροφής των μαθητών, θα γίνουν όλα στην ώρα τους και όπως πρέπει», δήλωσε ο κ. Κόπτσης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

«Μιλώ συνεχώς με τους διευθυντές των σχολείων και τους υπευθύνους των αποστολών. Τα παιδιά είναι όλα πολύ καλά στην υγεία τους και με εξαιρετικά ακμαίο ηθικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εφαρμόζονται όλα τα μέτρα και οι οδηγίες που δίνονται σε συνεργασία με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

«Θα επιστρέψουν τα παιδιά άμεσα, εντός των επόμενων ημερών θα είναι στα σπίτια τους υγιέστατα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα πάνε όλα καλά. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς και συνεχώς με τους γονείς και τα παιδιά», τόνισε.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία η διαδικασία άμεσης επιστροφής από τις εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία αφορά λιγότερους από 200 μαθητές.Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με την επιστροφή χρημάτων για τις εκπαιδευτικές εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί και αναστέλλονται, απάντησε ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας απ’ όπου θα δοθούν και οι σχετικές οδηγίες.

Κορονοϊός στην Ιταλία: Οι μαθητές θα επιστρέψουν Ελλάδα, δεν θα μπουν σε καραντίνα

Οι Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία «θα επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητές τους» και «δεν θα μπουν σε καραντίνα» δήλωσε η Νίκη Κεραμέως μετά τα κρούσματα κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εμφανίστηκε καθησυχαστική για τους Έλληνες μαθητές που βρίσκονται σε σχολική εκδρομή στην Ιταλία κι ενώ παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη γειτονική χώρα.

Η κ. Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι οι Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία «θα επιστρέψουν κανονικά» στη χώρα και «δεν θα μπουν σε καραντίνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, μαθητές από τουλάχιστον 10 σχολεία βρίσκονται στην Ιταλία στο πλαίσιο εκδρομής.

«Αν μια λέξη πρέπει να συγκρατήσετε είναι η πρόληψη. Δράσαμε προληπτικά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε η κ. Κεραμέως, αναφορικά με την απόφαση να ανασταλούν όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία.Αναφορικά με τα 10 σχολεία στην Ιταλία, τόνισε ότι από τις επαφές του υπουργείου Παιδείας, δεν υπάρχει ενημέρωση ότι Έλληνες μαθητές βρίσκονται σε ιταλικές περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα.

«Είμαστε σε επικοινωνία με όλα τα σχολεία για τα οποία έχουμε ενημέρωση και σιγά σιγά επιστρέφουν στη χωρά μας», πρόσθεσε.

«Επ’ ουδενί δεν θα μπουν σε καραντίνα. Τα παιδιά θα επιστρέψουν κανονικά στις δραστηριότητες τους», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Διευκρίνισε ότι έλεγχοι θα γίνουν, «μόνο σε περίπτωση που μαθητές εμφανίσουν κάποιο ανησυχητικό σύμπτωμα».

Στο ερώτημα εάν αντίστοιχα μέτρα για σχολεία θα εφαρμοστούν και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η κ. Κεραμέως απάντησε αρνητικά. Όπως είπε, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποτελεί λόγο ώστε «να κινηθούμε ανάλογα και σε άλλη χώρα».

Εξάλλου, όπως παρατήρησε, «εμείς δρούμε μετά από σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων φορέων δηλαδή του ΕΟΔΥ και του υπ. Υγείας».

[via]Facebook Comments