Επίσημες Προειδοποιήσεις για Επικίνδυνο Φυτό που προκαλεί Τύφλωση και Εγκαύματα 3ου Βαθμού – Πως να το εντοπίσετε και να μείνετε ασφαλείς
Εάν παρατηρήσετε ένα γιγαντιαίο αρσενικό φυτό να μεγαλώνει στην αυλή σας , μην επιχειρήσετε με τίποτα να το κόψετε μόνοι σας, καθώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβοήθηση της ανάπτυξης του. Αντ ‘αυτού, επικοινωνήστε με τους ειδικούς σε ζητήματα φυτών για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε. Αν πρέπει να αγγίξετε το φυτό για οποιοδήποτε σημαντικό λόγο, φορέστε μακριά ρούχα και γάντια από καουτσούκ.

Εάν ο χυμός του βγεί πάνω στα ρούχα σας, τα βγάζετε πολύ, πολύ προσεκτικά. Μην ακουμπήσει καθόλου ποσότητα από την ουσία του, στο δέρμα ή τα μάτια σας. Πλύνετε αμέσως τα ρούχα σας με ζεστό νερό και απορρυπαντικό σε ξεχωριστό πρόγραμμα πλυσίματος από τα άλλα ρούχα σας.

Αλλά τι συμβαίνει αν αγγίξετε το γιγαντιαίο φυτό τυχαία με γυμνό δέρμα; Βγείτε αμέσως από τον ήλιο και χρησιμοποιήστε κρύο νερό και σαπούνι για να ξεπλύνετε την πληγείσα περιοχή το συντομότερο δυνατό. Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό στην περιοχή του δέρματός που έχει έρθει σε επαφή με το φυτό και κρατήστε το καλυμμένο για τις επόμενες εβδομάδες ή ακόμα και μήνες πριν την έκθεση σας στον ήλιο.Μείεντε ασφαλείς! Μάθετε περισσότερα γι’αυτό το επικίνδυνο φυτό, στο παρακάτω βίντεο.

Share away, people.Facebook Comments