Επίδομα ενοικίου: Δείτε τα ποσά και τα κριτήρια για κάθε νοικοκυριό
Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα επωφεληθούν εντός του 2019 από το επίδομα ενοικίου.

Η τελική μορφή του επιδόματος θα αποτυπωθεί σε ΚΥΑ, ανάλογη με αυτή του Ιουνίου, ενώ το επίδομα αναμένεται να χορηγηθεί στους δικαιούχους από τον Ιανουάριο του 2019.

Συγκεκριμένα, θα επιδοτηθούν τα νοικοκυριά με το ποσό από 70 έως 210 ευρώγια την εξυπηρέτηση στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας ή για την καταβολή ενοικίου.

Τα κριτήρια θα είναι κοινά για όλους και εισοδηματικά και περιουσιακά, με τους όρους να οριστικοποιούνται τις επόμενες ημέρες, ώστε οι τελικές αποφάσεις να αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό που κατατίθεται την επόμενη Τετάρτη.Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας «κλειδώνει» ο ελληνικός προϋπολογισμός, στην τελική του μορφή, συμπεριλαμβανομένων των θετικών μέτρων και της μη εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις, καθώς αναμένεται να συζητηθεί στο σημερινό EuroWorking Group.

Τα ποσά που προβλέπονται είναι :

  • Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ τον μήνα.
  • Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, ενήλικο ή ανήλικο, προσαύξηση κατά 1/2, δηλαδή κατά 35 ευρώ τον μήνα.

Ωστόσο ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, αφού για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ τον μήνα.Το επίδομα θα χορηγείται έπειτα από αίτηση του δανειολήπτη ή ενοικιαστή σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναπτύσσεται για αυτόν τον σκοπό.

Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε συνεργασία με κλιμάκια από τις τράπεζες για τις τεχνικές λεπτομέρειες των διασταυρώσεων που απαιτούνται στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Στην περίπτωση του δανειολήπτη, το ποσό του επιδόματος θα πιστώνεται στον λογαριασμό που εξυπηρετεί το δάνειο πρώτης κατοικίας.

Παράλληλα, μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με βάση τα στοιχεία του taxisnet.Facebook Comments